Life Languages kraakt de code voor effectieve communicatie op het werk en thuis!

Life Languages

Managementconsultant en auteur Peter Drucker stelt: “meer dan 80% van de managementproblemen zijn het gevolg van gebrekkige communicatie.” De oplossing? We moeten onszelf en anderen leren begrijpen en ontdekken hoe de kloof te overbruggen.

LL

We willen allemaal gezien, gehoord en begrepen worden, zowel in het werk als thuis.

Het communicatieinstrument Life Languages geeft inzicht in uw communicatie middels een communicatieprofiel. Het Life Languages profiel laat zien hoe je alle inkomende en uitgaande communicatie filtert. Het laat je ook zien hoe je de communicatie van de mensen om je heen kunt herkennen en hoe je hierop kunt aansluiten. Dit beproefde systeem helpt iedereen bij het herstellen, versterken en uitbouwen van relaties op het werk en thuis. Het draagt bij aan een positieve en productieve omgeving waar mensen groeien en bloeien.

Sinds 1985 heeft het Life Languages instituut honderdduizenden individuen, stellen en organisaties over de hele wereld geholpen een ommekeer te brengen in hun communicatie en relaties met behulp van dit instrument.

Historie

Het Life Languages instituut bestaat al meer dan 30 jaar en is opgericht door de Kendall familie, die zelf ‘bottle necks’ in de eigen communicatie ervoer. Met elkaar zijn zij op zoek gegaan naar wat er nodig is om effectiever en vruchtbaar te communiceren. Hiermee is Life Languages ontstaan en ondertussen actief in meer dan 15 landen en vertaald in 8 talen. Binnen Life Languages International werken we met een netwerk van certified communication coaches voor een gevarieerde portfolio aan klanten.

Onze passie

Jezelf en de ander door Life Languages leren kennen genereert dynamische groei, zowel op het werk als thuis. Leer jouw eigen filter, behoefte, passie en kracht kennen en leer het ook van de ander kennen. Je zult een krachtigere communicatie en daardoor betere relaties ontwikkelen. Hoe: door te leren andere vragen te stellen die in lijn zijn met de filter, passie, kracht en kwaliteiten van de ander. Daarmee valideer je het karakter van jezelf en de ander. 

Voor wie?

  • Individuen, teams (alle nivo’s) en organisaties;
  • Families, echtparen / partners en kinderen (vanaf 15 jaar);
  • Human Resources (in – door – en uitstroom);
  • Diverse disciplines binnen organisaties;
  • Voor iedereen die grip op zijn / haar communicatiekracht wil krijgen.

De 7 Life Languages

7 talen

Life Languages bestaat uit zeven verschillende communicatietalen. Het genereert sleutels voor effectieve communicatie en daarmee succesvolle relaties en samenwerking.

Hieronder wordt elke taal kort toegelicht. 

Mover

Als je vooral de Mover-taal spreekt is je behoefte dat er actie en avontuur is. Je wilt graag innoveren en hebt snel ideeën over hoe iets beter kan. Stress wordt bij jou zichtbaar doordat je anderen onder druk gaat zetten door te eisen of aan te vallen.

Tip: zorg dat je in verbinding blijft met de stakeholders in  jouw organisatie.

Doer

Als je vooral de Doer-taal spreekt dan wil je graag jouw to-do lijst kunnen afvinken en dat verwacht je ook van de ander. Stress wordt zichtbaar doordat je op anderen gaat mopperen als zij niet doen wat ze moeten doen en niet zien wat jij allemaal doet.

Tip: verdrink niet in de to-do lijst, leer te delegeren en vooruit te kijken. 

Influencer

Als je vooral Influencer-taal spreekt dan zoek je naar verbondenheid en bevestiging in het contact. Je moedigt anderen graag aan in hun werk en brengt enthousiasme. Je belooft gemakkelijk teveel. Stress wordt zichtbaar doordat je gaat ontkennen en weg wil vluchten uit lastige situaties. 

Tip: leer je beloftes te ’timen’, je ‘nee’ spier te ontwikkelen en actief te luisteren. 

Responder

Ben je iemand die vooral Responder-taal spreekt dan wil je graag onvoorwaardelijke aanvaarding ervaren in contact en kun je je heel goed inleven in een ander. Je zult mensen met compassie benaderen. Stress wordt bij jou zichtbaar doordat je gaat klagen en je jezelf somber gaat voelen. 

Tip: maak zaken niet te persoonlijk en objectiveer. 

Shaper

Als je vooral Shaper-taal spreekt dan heb je altijd en plan. Je vindt het belangrijk dat er steun en instemming is voor dat plan en kunt geduld opbrengen om dat plan te realiseren. Als je gestrest raakt ga je anderen bekritiseren of op een zijspoor zetten.

Tip: wees empathisch en neem de tijd om te reflecteren, ontspannen en verbinding te houden.

Producer

Spreek je vooral Producer-taal dan heb je de zaken graag op orde, je beheert je zaken perfect en zet je je vindingrijkheid in. Daarvoor ontvang je graag waardering. Stress wordt zichtbaar doordat je anderen beperkt in hun beslisruimte.

Tip: mandateer tijdig. 

Contemplator

Spreek je vooral de Contemplator-taal dan heb je graag de ruimte om goed na te denken over zaken die jou interesseren. Bijtanken door na te denken is een noodzaak. Je bent loyaal aan je eigen gedachtegoed. Bij stress zul je geneigd zijn je terug te trekken. 

Tip: leer te communiceren over jouw gedachtewereld en ga eerder over tot actie. 

Answer the Filters

Each Life Language™ has a filter that screens incoming communication. This filter determines the receiver’s response or reaction.

Meet the Needs

Each Life Language™ has a unique need that it wants met from others. Knowing our own needs and meeting the needs of others is essential.

Drive the Passion

Each Life Language™ has a passion that drives, motivates and gives direction to their every thought, word, and interaction with others.

Validate the Character

Each Life Language™ has many character strengths but there is one unique strength. We want to validate the character in others.

Wat wil jij graag in jouw communicatie ontwikkelen? ​

Natuurlijk spreekt niemand van ons maar één taal en zul je in het voorgaande een combinatie van voorkeuren herkennen. Zie voorbeeld profiel. Met Life Languages kun je onderzoeken welke andere taal jou zou kunnen helpen jouw doelen te realiseren.

Life Languages plaatst mensen niet in een hokje, maar het vergroot het inzicht en het bewustzijn van zichzelf en de anderen en biedt een sleutel tot een meer effectieve communicatie.

Benieuwd naar uw eigen communicatieprofiel?
Neem dan contact op met Marie-Louise Horst.

“In 2014 kwam ik voor de eerste keer in contact met Life Languages en het heeft me diep geraakt: ik ontving als het ware een handleiding van mijn eigen communiceren, functioneren en karakter. Het gaf mij inzicht in dilemma’s in mijn denk- en gevoels- en actiekracht. Ik vergelijk een Life Languages profiel vaak met een versnellingsbak met zeven versnellingen, die jou helpt effectief te schakelen in jouw relatie met de ander. En dat is winst op het werk en thuis.”

Contact opnemen

Contact opnemen

Adresgegevens

Eden Consult

Noorddammerweg 6a

1187 CN Amstelveen